De hypocrieten zijn onder ons…

perfetin9De Ronde van Vlaanderen én Parijs-Roubaix! Heilige zondagen vol met adrenalinekicks want rock ’n’ roll op de kasseien.  Maar dat werd even een behoorlijke teleurstelling. Zelden zulke saaie koersen gezien als het afgelopen voorjaar. Ik was er bij in slaap gesukkeld! En dat is een teken aan de wand. De oorzaak?Het anti-dopingsagentschap WADA (World Anti-Doping Agency) .
Die heeft ervoor gezorgd dat de dope uit het peloton verdwenen is.

Voor we het vergeten zijn: doping én wielrennen horen bij elkaar als een ouderling met een fles jenever. Waar is de tijd van de koers met de ouwerwetse ‘drog’ gebleven?
Laten we elkaar nou geen mietje noemen, want dat waren toch de leukste koersen. Gouden tijden van wielrennen. Boeken zijn daar over vol geschreven. Het was de tijd dat ploegleiders en officials nog met pillen strooiden om de renners te helpen na zo’n barbaarse rustdag. Renners kregen daar vleugels van. De concurrentie werd op tien minuten gereden om een dag later met een mysterieuze inzinking weer een kwartier te verliezen. Mannen die minuten goed konden maken.
Zoals Charly Gaul  in de ronde van Italië 1956.  Waarin Gaul in de beklimming van de Monte Bondone, tijdens een verschrikkelijke sneeuwstorm, een achterstand van een kwartier wegwerkte. Gaul won daarmee de Giro.  En dacht je nou echt dat ‘de engel van het hooggebergte’ dat deed op een suikerklontje…? Of recentelijk Marco Pantani. Marco, de Kleine Goddelijke Kale, met de verschroeiende snok…
Maar dat is niet meer. Het is één grote saaie boel geworden. Renners durven tijdens de training niet eens meer langs een apotheek te rijden laat staan een spuit te plaatsen. Dat noemen ‘ze’ dus het nieuwe wielrennen…
Met zogenaamde whereabouts-controles worden renners dag en nacht in de gaten gehouden. Waar een onschuldig preparaat als een pervetientje niet meer mag, zullen binnenkort de  genetische middelen hun intrede doen. De tijd is niet meer veraf dat de eerste renner op oudjaar gepakt wordt omdat hij drie borrels heeft gedronken
Terwijl iedere wielervolger weet hoe het in de koers toeging, krijgt een Tom Boonen, betrapt op een partydrug, van deze zelfde mensen bakken stont over zich heen. Op de diverse wielersites huilen de wolven dapper mee in het bos.

De hypocrieten zijn onder ons…

2 Responses to “De hypocrieten zijn onder ons…”

  1. marcel hazeu Says:

    moreelridders maken het leven saai en de sport onmogelijk. Alles is doping en zo kan een sportman/vrouw nooit meer grenzen verleggen. Onder medische begeleiding dopen lijkt me de beste weg…

  2. Ron Bol Says:

    Wat een kansloze column.. DOPEREN is gevaarlijk voor het lichaam, daarom moet je het verbieden. Verder moet je het zelf misschien eens proberen en er dan een hartaanval aan overhouden, dan weet je waarom het verboden moet worden


Geef een reactie

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: