Speelfilm over de ‘grote wielerbedrieger’

posterlancearmstrongDe man heerste in het hooggebergte. Sloeg daar zeven keer de beslissende ‘slag’ voor winst in een  Tour de France: waarbij aan de horizon vaag de contouren van een apotheek opdoemde. Dat er iets mis was, was zeker. Lance Armstrong dus. Een eertijds modale hardrijder, die gelost werd als er een heuvel opdoemde. De man was géén klimmer. Hooguit een  aanklamper. Zo één die blij was het leven te behouden. En opeens was dat anders. Hij vloog tegen de bergen op. Scheerde de ene na de andere coll als eerste. Armstrong meldde zich in het elite rijtje van grimpeurs. Hoe kon dat? Kenners hadden zo hun donkerbruine vermoedens. Die niet hard te maken waren.  En had niet het lef om deze  twijfels hardop te zeggen. Enfin, de agressie die dat bij  Armstrong veroorzaakte waren berucht.   Sportjournalist David Walsh had wél die moed en bond de kat de bel aan. Walsh, met zijn verdenkingen stond er alleen voor. Goddank is de waarheid sneller dan de leugen.  In het tranentrekprogramma van Oprah Winfrey ging de Texaan voor de bijl. Hij bekende jarenlang ‘gepakt’ te hebben. Sterker: hij was de bedenker van het meest geavanceerde, professionele en succesvolle dopingprogramma dat de sportwereld ooit zag.  De affaire ‘Armstrong’ was een feit. Stof genoeg voor boeken maar vooral speelfilms.  Hollywood sprong daar boven op. Enfin, 19 november aanstaande komt de speelfilm The Program in de Nederlandse bioscopen te draaien. De film die iedere wielerliefhebber móet zien.

Als opwarmertje  de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=FdFpnZoO7sw&feature=youtu.be

Geef een reactie

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: