Met gelijmd oor op titeljacht

Zaterdagavond aanstaande, het nationale stayerskampioenschap. Plaats van handeling, het Sportpaleis van Alkmaar. Waar tien stayers hun opwachting maken. Voor titelhouder Reinier Honig is de race alles behalve een formaliteit.

De sinterende finale van vorig jaar kunnen we vergeten. Dat was een koers die alleen voorkomt in spannende jongensboeken. De toenmalige hoofdrolspelers? Patrick Kos en Reinier Honig, die met hun aanvallende manier van koersen het vrijwel uitverkochte  Alkmaarse Sportpaleis lang na deden sidderen.  Of bij het komende kampioenschap ook gesidderd gaat worden…? Patrick Kos, één van de hoofdrolspelers van vorig jaar, is inmiddels gestopt. Aan  Reinier Honig de honneurs.  Honig, profrenner, meervoudig nationaal kampioen. Werd afgelopen najaar in Berlijn tweede tijdens het Europees kampioenschap. De Noord-Hollander, de hele winter actief op de piste werd ook nog eens, afgelopen december tweede bij het nationale dernykampioenschap. Kortom een man in vorm.
Renners in vorm balanceren per definitie op een slap koord. Ook Honig. Vier dagen voor de komende titelrace werd hij, door een niet oplettende automobilist, geschept. Honig, gebutst en geschaafd want een ‘gelijmd’ oor én een blauw oog, voelt zich ondanks dát, goed. De man is pas terug van een tweeweekse trainingskamp in Zuid-Frankrijk. Honig trainde daar samen met boezemvriend Wout Poels en diens Skyteam. Kortom, Honig is de Hartenaas.
Ondanks dát laatste dreigt voor Honig een sponsorloos jaar.  Honig, in 2017 rijdend voor een Oostenrijkse ploeg, kreeg geen contractverlenging. Alle Europese ploegen heeft hij ondertussen afgebeld en aangeschreven: die allemaal vol zijn.
Stoppen met koersen doet hij niet. Daarvoor is hij té jong, maar vindt het koersen ook té leuk. Drie jaar geleden verkeerde hij in dezelfde situatie. Door in België veel kermiskoersen te rijden kreeg hij uiteindelijk een plekje bij de Roompotploeg. De huidige sponsorproblemen heeft hij even op zij geschoven. Eerst het nationale stayerskampioenschap, en daarna de Zesdaagse van Berlijn. Als je deze wint pakt hoopt hij op de nodige publiciteit. En dus ergens een contract.

Kampioenschap stayeren. Plaats van handeling: Sportpaleis van Alkmaar. Zaterdagavond 20 januari. Aanvang eerste serie 18.00 uur. Finale om 20.00 uur.Toegangsprijs: 5 euro.

2 Responses to “Met gelijmd oor op titeljacht”

  1. Henk Wintermans Says:

    ’n Man met zoveel discipline en beroepsernst voor z’n vak moet toch opgepikt worden door ’n extrasportief team, is vorige keer ook gelukt reinier. SUCCES!!!!

  2. Henny Marinus Says:

    Jammer dat Patrick Kos is gestopt heeft Vele Jaren met Stayerwedstrijden in’t Sportpaleis van Alkmaar de mensen op de banken gekregen,maar Patrick kan op een Prachtige Carriére terug kijken.Nu 20 januari gaan we zien of het Kampioenschap Stayeren nog in handen van Reinier Honig blijft ik ben benieuwd. Ik zal het met Eigen Ogen zien !


Geef een reactie

error: Inhoud is beschermd!

Ontdek meer van Stuyfssportverhalen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder