De Monnik staat op scherp

maasmonkOp een fietsje in een vliegende sneeuwstorm naar de top van de La Cumbra:  een reus van zesenveertighonderd meter met stijgingen van achttien procent. Soms twee keer per dag. Hoeveel kan een man van bijna zestig jaar nog verdragen? Maas van Beek, afgetrainde, tanige kop, kan dat. De trainingscampagne van acht weken zit er bijna op. Het is allemaal iets anders gelopen dan gedacht. Geen geplande dernytrainingen op de baan van La Paz. Van Beek’s scrotum, rauw als een bloederige biefstuk liet dat niet toe. Inmiddels is de wond dicht. De Monnik beweert dat hij eelt op zijn zak heeft gekweekt. Dat is maar goed ook.
Want nog tien dagen te gaan. Dan is het uur U.  De bloedwaarden zijn iedere geval goed.  De wielerbaan van Mexico-City is al gereserveerd. De Monnik belooft zijn supporters in Mexico te gaan ‘laagvliegen’. Ook de documentaire over Maas’ komende recordpoging én de voorbereiding daar voor, krijgt vorm.  Cameraman Luis Velasco Schmiedl en sportjournalist Gringuez Hostil hebben de dikwijls barre trainingstochten feilloos geregistreerd. De trailer van deze docu is ieder geval huiveringwekkend. Belooft veel goeds.  Stuyfssportverhalen heeft de primeur.
 
Kijk en huiver: https://www.kickstarter.com/projects/193665698/maas-the-monk-a-film-about-tough-life

 

 

Posted in Geen categorie. Tags: . 1 Comment »

One Response to “De Monnik staat op scherp”

  1. Jan Wllem Says:

    Ga het zeker volgen, maar is Thomas Dekker ook in de markt?


Geef een reactie

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: