Peter Schep in een spannende soap

Dertigduizend euro heeft het hem gekost. De opbrengst? Niks! Geen euro. Dat geld kan hem gestolen worden. Erger is dat erkenning uitbleef. Niet één medium besteedde aandacht aan zijn prestatie. Maas van Beek verbrak eind oktober het werelduurrecord achter derny’s.
Van Beek weet wel waar de kneep zit. Hij is te oud. Pure discriminatie, foetert hij.  Volgens de recordhouder speelt er nog veel meer. Er wordt een spelletje met hem gespeeld. Van Beek weet ook wel door wie: het commerciële circuit, het Zesdaagsencircus, gangmakers waarvan hij het brood afpakt. Voor een gangmaker is het altijd fijn om een renner achter zich te hebben die het wereldrecord heeft. Dat levert extra contracten op. En daar verbreekt, totaal onverwachts, die Van Beek op ruim zesenvijftigjarige leeftijd dat record.
Met zo’n renner kan je niet bij de Zesdaagse aankomen. De aantijgingen van Van Beek lijken tóch hout te snijden. Want opeens is daar dat persbericht dat Peter Schep, (zie: foto’s) die eind december op de baan van Apeldoorn het record van Maas van Beek gaat aanvallen.
Schep, stylist op de koersfiets, een gewezen wereldkampioen puntenkoers, én Europees kampioen koppelkoers, maar ook een gereputeerd  Zesdaagsenrenner gaat midden in het winterseizoen een loodzwaar record aanvallen. En dat is opmerkelijk. Zo iets doe je niet op een achternamiddag. Voor Schep, vorig jaar achter de derny van Joop Zijlaard nog derde bij het Europees kampioenschap, vergt dat de nodige tijd. Tijd waarin hij veel geld laat liggen.  Maas van Beek weet precies hoe de vork in de steel zit. Hij heeft het over  een bepaald ‘kliekje’ dat met een zak geld  Scheps komende recordpoging regisseert. Of de plannen van  Peter Schep verstandig zijn, is nog maar de vraag. Te vrezen is dat Schep zijn reputatie op het spel zet.  Slaagt de voormalige wereldkampioen, dan wordt er geroepen dat hij dat aan zijn status verplicht was. Sneuvelt Schep, dan worden de vulpennen geslepen.  Het werelduurrecord achter derny’s begint  de kenmerken van een spannende soap te krijgen.

Wordt vervolgd…

Geef een reactie

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: