Recordhouder gediscrimineerd door NOS….

De man is een combinatie van Kruppstaal en beton want onverwoestbaar. Op een leeftijd waarop leeftijdgenoten zich gaan oriënteren bij welk bejaardentehuis ze zich vast kunnen laten inschrijven, verbrak hij, op de wielerbaan van Moskou, het werelduurrecord achter de derny. Na een uur ‘kachelen’ op een monsterversnelling van zeventig tanden voor en twaalf achter, liet Maas van Beek, 54 jaar, de teller stilstaan op een afstand van 66,288 meter.
Van Beek verbrak daarmee het oude record van beroepsrenner Matthe Pronk, toentertijd 28 jaar, met 169 meter. Voor Van Beek, achter de derny van gangmaker Van Hoorn, was het het zwaarste uur uit zijn leven. Kapot was hij! Alsof hij een uurlang met Jesubel himself had zitten praten want het was een hel met een kapitale H.
En dat allemaal door een buikgriep dat bijna de maandenlange voorbereiding in de war dreigde te sturen. Zwak, ziek en misselijk door de diarree was de fietsenconstructeur bijna teruggekeerd naar Nederland. Uiteindelijk was het trainer Klaas Balk die Van Beek achter de derny wist te praten. Met succes.
De prestatie van Maas van Beek is een staaltje topsport dat door kenners op hun waarde wordt geschat. Maar niet door Studio Sport. Mart Smeets en consorten hebben met Maas’ prestatie helemaal niks. En waarom? Van Beek is te oud!
‘Voordat ik naar Moskou ging werd ik benaderd door Langs de Lijn’, begint een furieuze Van Beek. ‘Ze wilden een verslag doen van mijn recordpoging. Nadat ik het record verbroken had, belde ik vanuit Rusland met de redactie van Studio Sport en kreeg van redacteur Pim van de Bos te horen dat ‘men’ een renner van mijn leeftijd niet meer in een topkader kan plaatsen. ‘Moet je nagaan,’vervolgt hij. ‘Toen wereldtoppers als een Danny Stam en Pronk toentertijd datzelfde record aanvielen, werd daar een live-verslag van gedaan.’ Om er fijntjes aan toe te voegen dat hij bij de testen een wattage trapte van meer dan achthonderd. ‘Alleen Cancelarra kan dat’, voegde de verse recordhouder er aan toe.
Maas van Beek heeft zijn missie volbracht en dat is een plaatsje in de officiële UCI-boeken! Hij hoeft niet meer zonodig. Nou vooruit dan, nog één record wil de fietsenconstructeur op zijn palmares bijschrijven.
‘Volgend jaar wil ik het 24-uurrecord van Magni uit de boeken rijden. De opbrengst die ik via sponsors binnenhaal zijn bestemd voor de kankerbestrijding.’
Foto: BF-ONE, Rob van Duin

Wil je Maas in actie zien klik dan op:

10 Responses to “Recordhouder gediscrimineerd door NOS….”

 1. ko zomer Says:

  wij vinden het heel knap dat maas van beek het volbracht heeft en dat je zelf gefietst moet hebben om te weten wat voor een prestatie het is!voor smeets word het ook tijd om in het journalisten bejaardenhuis te gaan zitten!

 2. Guido van Meeteren Says:

  Proficiat Maas! Ik zag je vorig jaar al eens in Alkmaar op de grote molen trainen. Het resultaat is daar!

 3. Willem Hus Says:

  Klasse Maas. Een prachtige prestatie, om trots op te zijn. Ik ben in ieder geval trots op jou.
  Nogmaals klasse.

 4. Dolly en Leon Says:

  Nou Maas, het is zeker een prestatie.
  Ik had je wel eerder willen feliciteren, maar mijn telefoon op werk laten liggen.

  Bij deze een dikke kus…

  Dolly

 5. jan Willem v Soest Says:

  Maas Proficiat !
  Klasse Man !

  Naast het discrimineren van gehandicapten nu ook de oudere !
  Goed bezig Studio Sport !!
  Ik kijk het wielrennen toch al op de belg hoef ik dat gezever niet van Mart Smeets aan te horen.

  De ware wieler liefhebbers vinden fantastisch wat je gedaan hebt !.

 6. Arnaud Stoffels Says:

  Maas,
  van harte.
  Een topprestatie van een toprenner.
  Nu dat andere record nog!!

 7. Theo Hensen Says:

  Jammer dat in deze maatschappij alles aan de biologische leeftijd gekoppeld is en niet aan de feitelijke prestaties welke iemand neerzet. Daar wens ik in ieder geval wel iemand op beoordelen. Je hebt gewoon een klasse prestatie neergezet, niet meer of minder. Je bent voor mij dan ook een KAMPIOEN!
  Geniet van je succes en blijf alstublieft die energieke vent.

  Van Harte Gefeliciteerd, Theo Hensen.

 8. karel teeuwen Says:

  hartelijk gefeliciteerd maas,
  met je ongelooflijke prestatie, wij wielerfanaten weten wat
  je ervoor moet doen om dit te presteren nogmaals hele grote klasse.
  groet karel teeuwen
  de zilk

 9. René Balm Says:

  Maas, geweldig man mijn felicitaties en ik ben er trots op dat ik met jou in éé peloton mag rijden en laat ze bij de NOS maar links liggen want zij begrijpen het toch niet. Tip het Belgische Sportza is er wel gevoelig voor zij hebben kennis van zaken in de wielersport.

 10. maas van beek Says:

  Bedankt voor jullie positieve reacties jongens. Waarschijnlijk had de NOS er wel wat mee gedaan wanneer ik in de buurt van die 67km had gefietst welke er absoluut in had gezeten als ik niet “slapjes”aan het vetrek stond. Daardoor was het zo ‘beestachtig”afzien dat mijn eerste reactie was “nooit meer” Maar ik durf nu zelfs te beweren dat ik binnen 2 maanden de 68 km kan halen als ik een sponsor van €15000 zou vinden die mijn vaste kosten maar ook 2 maanden training op de baan in Moskou zou betalen. Kenners ( coach en trainers in Moskou maar ook pofessor Dauwe van http://www.fietsica.be )beweren zelfs dat er 70km in zit maar dan zou ik daarvoor minimaal een half jaar hele gerichte training in Moskou moeten doen. Dit zou super promotie zijn voor de “oudjes”(de duvel is oud) Reken maar dat de NOS met zulke sensationele snelheden dan er wel aandacht aan zal besteden en de sponsors enorm veel ervoor terug krijgen en met mij voor heel lang in de boeken gaan. Hebben jullie evt tips voor sponsoring?
  gr Maas.


Geef een reactie

error: Content is protected !!