Helden uit de vergetelheid

Komende zaterdag gaat de Tour de France weer los. Zoals ieder jaar spitte  Stuyfssportverhalen  in zijn archief, en ging op zoek naar de koersende sjlemielen, de avonturiers, en de sprintende opportunist. Kerels, die in het zweet des aanschijns, hun karige geld bij elkaar schraapten. Helden voor een dag, hooguit een week. Nu vergeten.  Goddank zijn daar de  jaargangen van Le Miroir des Sports uit de jaren 20, 30, de late 40 én de jaren 50, een onuitputtelijke bron, om deze  jongens uit de vergetelheid te halen. Stuyfssportverhalen gaf daar zijn eigen, op feiten gebaseerde, draai aan. Kortom de Tourcolumns komt er aan, opgeleukt met unieke foto´s

One Response to “Helden uit de vergetelheid”

  1. Henny Marinus Says:

    Prachtige Herinneringen van vroeger,de Tour de France van de jaren 50 met Jan Cottaar onvergetelijk in mijn begin jaren als wielrenner.


Geef een reactie

error: Inhoud is beschermd!
%d bloggers liken dit: