Fighterheart, Hesdy Gerges

De eerlijke en accurate biografie van kickboksicoon Hesdy Fighterheart Gerges vertelt het levensverhaal van een straatjongen die gaat kickboksen en de internationale top bereikt. De carrière van Gerges kent grote successen, maar ook diepe dalen. In de vechtsportwereld liggen topsport en criminaliteit met regelmaat dicht bij elkaar.
Een week voor het belangrijkste gevecht uit zijn loopbaan in 2010, in de Amsterdamse Arena tegen Badr Hari, raakt hij betrokken bij een grootschalige drugszaak. Het zal een keerpunt worden in zijn carrière. Het juridisch proces dat in België van start gaat duurt meer dan zeven jaar en heeft een verwoestend effect op hem. Hij wordt veroordeeld tot 4,5 jaar cel.
Hesdy Gerges, zoon van een Nederlandse moeder en een Egyptische vader, wordt in 1984 geboren in Badhoevedorp. School verloopt moeizaam. Als hij op zijn 15e in aanraking komt met kickboksen is het liefde op het eerste gezicht. Hij blijkt een trainingsbeest dat niet uit de gym is weg te slaan en op zijn 21ste wordt de twee meter lange vechter professioneel kickbokser.
Op 29 mei 2010 vindt in de Amsterdam ArenA het eerste gevecht plaats tussen Hesdy Gerges en Badr Hari. In de eerste ronde raast Badr, maar Hesdy weet te pareren en blijft overeind. Als de wedstrijd kantelt, verliest Badr de controle en trapt de liggende Hesdy in zijn nek. De scheidrechter beslist: diskwalificatie van Badr, Hesdy wordt kampioen.
Een week eerder valt de Antwerpse politie een verlaten loods binnen. Er wordt daar 128 kilo cocaïne gevonden. Een zoektocht leidt naar zes Nederlanders, waaronder Hesdy. Twee van hen worden later geliquideerd. De vechtsporter komt in een rollercoaster terecht met onverwachte wendingen in zijn sportieve loopbaan en in zijn privé-leven.
Nu Hesdy midden-dertig is, lijkt het einde van zijn loopbaan in zicht te komen. De vechtsport heeft hem veel gebracht. Hij heeft bijna 80 wedstrijden gevochten, waarvan 53 gewonnen. Enerzijds groeit de behoefte aan houvast en veiligheid voor de kleine kring van naasten en voor hemzelf, maar aan de andere kant is er nog steeds de honger naar de spanning van de ring en roept zijn lichaam om arbeid. MMA of weer kickboksen, wat volgt? Het boek van de vechtsport is nog niet dicht.

Omvang : ca. 256 blz.
Formaat : 13,5 x 21 cm, paperback met fotokatern
ISBN : 97890 8975 0457.
Prijs : € 20,00

Geef een reactie

error: Inhoud is beschermd!

Ontdek meer van Stuyfssportverhalen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder