Crownfunding voor De Mannen van Staal

rihnieuw 016RIH-Sport, ooit dé racefiets van Nederland. Dat op deze fiets meer dan zestig wereld- én Olympische titels zijn behaald behoort tot de wielercultuur. Maar aan alles komt een eind. Na bijna een eeuw bestaan te hebben, trok eigenaar/framebouwer Van der Kaaij twee jaar geleden  de deur voor goed dicht. Exit RIH-Sport, en einde van een tijdperk. Wonderen bestaan echt. Drie maanden later verrees RIH uit zijn as. Twee jonge enthousiaste fietsenmaker besloten met het roemruchte merk een doorstart te maken. Waarbij Willem van der Kaaij ze de geheimen van het stalen frame ging bijbrengen. Filmregisseur Matthieu Landweer zag daar een prachtig onderwerp in voor een documentaire. En ging mét camera aan de slag in de nieuwe vestiging van het bedrijf. Het werd een film over de liefde voor de stalen koersfiets, en een zoektocht naar de passie aan de hand van een portret van Willem van der Kaaij. Om de film te realiseren wil de regisseur 15.000 euro via crownfunding ophalen. De frames  worden nog steeds gebouwd volgens het beproefde recept van ‘grootmeesters’ als een Willem Bustraan en Willem van der Kaaij. Na het onverwachte overlijden van Van der Kaaij zet framebouwer Lester Jansen het ambacht voort. Of dat gaat lukken…
Informatie: www.cinecrowd.com/de-mannen-van-staal

Geplaatst in Geen categorie. Leave a Comment »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: