Museale sportveiling sportboeken

boekenveiling 002De man was een obsessieve verzamelaar van sportboeken en woonde hoogstwaarschijnlijk in een soort boekenkast. Was hij niet met zijn boeken bezig dan wel met het binnenhalen van voetbalshirts, vaantjes en meer dan zeshonderd modelraceauto’s. Of hij met zijn boeken  ooit door de vloer was gezakt is onbekend. Wél dat na zijn verscheiden van dit aardse tranendal zijn boeken én sportmemorablia worden geveild. Meer dan tienduizend stuks. Waaronder honderden boeken over Formule 1, schaatsen, wielrennen, en voetbal.  Je moet het zien om te geloven. Dat laatste kan gebeuren bij Veilinghuis Amsterdam Book Auctions. Vandaag, morgen en zaterdag zijn de kijkdagen. Komende zondag komen vijftigduizend ansichtkaarten,  foto’s van wielrenners, meer dan veertigduizend knipsels van voetbalteams, tijdschriften, heel veel plaatjesalbums, zesduizend voetbalplaatsjes waaronder veel gezochten van Panini, voetbalshirts en vaantjes onder de ‘hamer’. Het veilinghuis bevindt zich in De Pijp waar vrijwel geen parkeermogelijkheden zijn.

Kijkdagen: donderdag 26 februari: 10-21 uur. Vrijdag en zaterdag 27 en 28 februari: 10-18 uur. Zondag 1 maart: 10-13 uur.
Aanvang veiling 14.00 uur. Amsterdam Book Auctions Quellijnstraat 127. 1073 XH Amsterdam. Telefoon: 020-3790060

Posted in Geen categorie. Leave a Comment »

Geef een reactie

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: