Biefstukken, en smalle zadels mochten niet baten

maasalkmaar 026Met pijn in zijn hart, maar vooral in z’n scrotum ziet Maas van Beek definitief af van zijn aanval op het werelduurrecord. De ontsteking aan zijn zitvlak is te erg. Voor Van Beek, maar ook voor zijn supporters één grote teleurstelling. Weg maanden van ontberingen in Bolivia. Voor niets waren de trainingen op de wielerbaan van Mexico-City. De droom is uit elkaar gespat.  Van Beek kan wel janken, want de vorm is er. Het lijf zit tjokvol rode bloedlichaampjes: opgedaan in de Andes. De geest wil wel, maar het lijf stribbelt tegen. Diverse smalle fietszadels werden uitgeprobeerd. Om de pijn te verlichten werden grote bloederige biefstukken in de koersbroek gestopt. Te vergeefs. Alsof er een mes in gestoken werd, zo’n pijn. Maas van Beek, een obsessieve recordjager kan niet met het idee leven het niet geprobeerd te hebben. Als het lijf hersteld is wordt er een nieuwe poging gepland. Hoogstwaarschijnlijk op de wielerbaan van Moskou. Voor het zo ver is moet eerst het  zogenaamde ‘biologische paspoort’ aangevraagd worden, ingesteld door de UCI. De laatste, een totalitaire hap met fascistische trekjes, zijn niet zó gecharmeerd van Maas en zijn woeste plannen. Dat kan nog wel eens een heel zware hobbel worden.

Foto: Maas van Beek samen met de verse wereldkampioene  Kirsten Wild.

 

Geef een reactie

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: