Schlemielen, helden en geluksvogels voor één dag

Copy of tour1910De Ronde van Frankrijk. Ondanks de aan hysterie grenzende Oranjekoorts hét sportspektakel van het jaar. Stuyfssportverhalen, in de waan van juli, heeft daarvoor zijn archief omgespit en is op zoek gegaan naar onbekende Tourrenners. Kerels, helden soms, geluksvogels voor één dag, maar ook de schlemielen. Die één ding gemeen hadden: ooit schreven ze Tourgeschiedenis. Het was hún dag. Held voor even. Met de oneindige tragiek dat ze ook weer snel waren vergeten, weg gezakt in de spelonken van archieven en boekenkasten. Alleen al daarvoor stoft Stuyfssportverhalen nog één keer hun heldendaden af. Zaterdag het eerste verhaal: de sinistere teloorgang van Ernesto Azzini…. 

Geef een reactie

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: