Welkome aanvulling voor Stadsarchief

taartarchief 007De indertijd roemruchte Amsterdamse wielerbaan Zeeburg, ooit gevestigd in de polders van wat nu de Indische Buurt  is, ‘draaide’ van 1901 tot 1916. Niet veel later werd deze gesloopt. Van de  baan, één brok vaderlandse wielergeschiedenis, is op wat artikelen, foto’s  in oeroude sportbladen als de Revue der Sporten, niets meer over. Totaal geen stoffelijke herinneringen. Ook het  Amsterdamse Stadsarchief kan dat gat niet opvullen want heeft op wat foto’s na, niets in hun collectie.   In het archief van Stuyfssportverhalen bevindt zich een origineel programmaboekje van de Zeeburgbaan uit 1915: indertijd verkregen via Jan Zomer.  Zo iets unieks behoort natuurlijk maar op één plaats thuis: het Stadsarchief .  Met een ‘wat een welkome aanvulling’ nam Stadsarchivaris Ellen Grabowsky, rechts, het sporthistorisch relikwietje in ontvangst.

Zie ook: 
https://stuyfssportverhalen.wordpress.com/2012/02/01/sporthistorische-parafernalia-deed-huiveren-van-genot/

Eén reactie to “Welkome aanvulling voor Stadsarchief”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: